Γεννηματά: «Η αυτοδυναμία δεν οδηγεί σε σταθερότητα»

Γεννηματά: «Η αυτοδυναμία δεν οδηγεί σε σταθερότητα»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενη αυτοδυναμία του Κυρ. Μητσοτάκη την Κυριακή δεν εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μόνο το Κίνημα Αλλαγής, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη χθεσινή κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Θησείο. Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., προτάσσοντας «ως κρίσιμη και χρήσιμη ψήφο», εκείνη προς το ΚΙΝΑΛ.

«Εγγυόμαστε, εγγυώμαι την πολιτική σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι εκβιάζει τους πολίτες με το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές με απλή αναλογική, ενώ δεν εξηγεί στον λαό ότι για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος χρειάζονται 200 ψήφοι στην επόμενη Βουλή.

Κλιμακώνοντας την επίθεση προς τα δεξιά, η κ. Γεννηματά, χαρακτήρισε «θολό τοπίο το πολυδιαφημισμένο σχέδιο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε δε πως η Πειραιώς «παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες τη διαπραγμάτευση για την αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα, αποδεχόμενη πλήρως τους στόχους για τα πλεονάσματα και τον ρόλο του υπερταμείου της υποτέλειας», ενώ σημείωσε, σε σχέση με το ασφαλιστικό, πως η Ν.Δ. μιλά για ιδιωτική ασφάλιση εις βάρος της κοινωνικής, προσθέτοντας πως το πρόγραμμά της «δεν λέει κουβέντα για τους συνταξιούχους».

Στρεφόμενη προς τα αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ. «Χθες μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Για τίποτα δεν φταίει και όπου φταίνε, φταίνε οι άλλοι. Φαίνεται δεν έχει καταλάβει, όπως τότε στο Μάτι, ότι οι κάμερες ήταν συνέχεια ανοιχτές», σχολίασε δηκτικά η κ. Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι με τις πολιτικές του, «έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη και χρεοκόπησε το όνομα της Αριστεράς».

Στην ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ διάχυτο ήταν το στοιχείο του ΠΑΣΟΚ, με αρκετές αναφορές στο παρελθόν και την «κληρονομιά» του Ανδρέα Παπανδρέου. Με το βλέμμα στη μεγαλύτερη –και πλέον κομβική– δεξαμενή ψήφων, η κ. Γεννηματά καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα «συνειδητή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ», μια αναφορά όχι τυχαία, δεδομένου και του ανοίγματος που έχει πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός προς την παραδοσιακή «πράσινη» βάση. Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση, και τοποθετώντας στο «κάδρο» και τη Ν.Δ., ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός τους για τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το 1989», ενώ, αναφερόμενη στο Μακεδονικό, κατηγόρησε Πειραιώς και Κουμουνδούρου ότι «τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή