Ν.Δ.: στις κάλπες με ζητούμενο την ισχυρή εντολή

Ν.Δ.: στις κάλπες με ζητούμενο την ισχυρή εντολή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή εντολή για «αυτοδύναμη Ελλάδα» και ανάπτυξη για όλους αναμένεται να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε από το Θησείο, όπου και η μοναδική ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. αυτής της «ειδικών συνθηκών» καμπάνιας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινήθηκε με το βλέμμα στα κοινά που μπορούν να ξεκλειδώσουν την αυτοδυναμία.

Αυτή τη στόχευση εξυπηρέτησε η επιλογή των θεματικών εκδηλώσεων αντί των παραδοσιακών κομματικών ομιλιών. Εξίσου συνειδητή όμως είναι και η επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. να κλείσει και πάλι την εκστρατεία του αύριο από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης επιδιώκει αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. και μείωση των πιθανοτήτων εισόδου στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή την εκστρατεία δεν φάνηκε απλώς να προσπερνά τον Αλέξη Τσίπρα και να μη ρίχνει νερό στον μύλο της πόλωσης. Επέλεξε συνειδητά να αναφέρεται μόνο στο κυβερνητικό του πρόγραμμα –το παρουσίασε ο ίδιος αναλυτικά– και προχώρησε σε μια διαφορετική καμπάνια που άφησε πίσω της τις παραδοσιακές ομιλίες με τις κομματικές ντουντούκες και στόχευσε στρατηγικά σε ομάδες ψηφοφόρων όπου ο ίδιος εκτιμά ότι η Ν.Δ. μπορεί να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά της και βέβαια να πετύχει αυτοδυναμία (και μάλιστα ευρεία).

Η στόχευση στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά και στους νέους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα και βέβαια στις εισροές από άλλα κόμματα καταδείχθηκε από περιοδείες, θεματικές εκδηλώσεις, αλλά και από συγκεκριμένες επικοινωνιακές επιλογές. Για παράδειγμα, η συνέντευξη στο μεταμεσονύκτιο σόου του Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε με ανθρώπινο πρόσωπο και πιο χαλαρό προφίλ, αλλά και πλήρως ενημερωμένος για θέματα που αφορούν τους νέους, δεν ήταν τυχαία και στόχευε στο νεανικό κοινό.

Την ίδια στόχευση, ανοίγματος της Ν.Δ. σε ομάδες ψηφοφόρων, όπου ο τρίτος όροφος της Πειραιώς εκτιμά ότι η Ν.Δ. μπορεί να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά της, εξυπηρετούν οι συναντήσεις και επαφές του κ. Μητσοτάκη με πολίτες στο πρότυπο των αμερικανικών townhall meetings. Υπό αυτό το πρίσμα, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα εργασιακά –όπου τα fake news της κυβέρνησης διαστρεβλώνουν συστηματικά τις θέσεις του– και σε ομάδες πιο αδύναμων. Η εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας στην Ελευσίνα επικεντρώθηκε στη δέσμη κοινωνικών μέτρων της Ν.Δ., ενώ η θεματική εκδήλωση της Τρίτης στον Βόλο εστιάστηκε στα εργασιακά με έμφαση στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Τυχαία, πάντως, δεν ήταν ούτε η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη προ ημερών ότι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα τον προτιμήσουν, παρότι δεν ταυτίζονται πλήρως με τη Ν.Δ., καθώς η Ν.Δ. ποντάρει στις εισροές ψηφοφόρων από την Κεντροαριστερά και όχι μόνο.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλείνει αύριο την αυλαία με περιοδεία στην Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία και τα Γιαννιτσά. Εκεί εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας πιθανής μικρής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη. Κατόπιν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί στην πλατεία Αριστοτέλους για να μιλήσει με νέους. Η Μακεδονία είναι πεδίο διαρκούς και ισχυρού ενδιαφέροντος, όπως κατέδειξε και η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή