Αισιοδοξία στο ΜέΡΑ25 για είσοδο στη Βουλή

Αισιοδοξία στο ΜέΡΑ25 για είσοδο στη Βουλή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πειραιάς χθες το βράδυ και η πλατεία Σανταρόζα στην Αθήνα απόψε είναι οι δύο τελευταίοι σταθμοί της προεκλογικής εκστρατείας του ΜέΡΑ25, με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα στελέχη του νεοϊδρυθέντος κόμματος να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι εκείνο το οποίο δεν κατέστη δυνατόν στις ευρωεκλογές θα επιτευχθεί τώρα: πως, δηλαδή, θα έχουν παρουσία στη νέα Βουλή.

«Το ΜέΡΑ25 σηματοδοτεί μια πολιτική επανάσταση. Στις ευρωεκλογές πήραμε μια γεύση της. Την 7η Ιουλίου ξεκινάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κεντρικό προεκλογικό μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης. Και αφού σημειώνει ότι «σε λίγο θα έχουμε νέα κυβέρνηση», συμπληρώνει πως, μεταξύ όλων των άλλων, το κόμμα του θα είναι μια συνεπής αντιπολιτευτική δύναμη. «Μόνο το ΜέΡΑ25 θα μπορεί να εκφράσει στη Βουλή το “ΟΧΙ” που ανατράπηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Πράγματι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι θα λένε στους υπουργούς της Ν.Δ.; “Δώστε πίσω τα τρένα, το ΕΚΑΣ, τα αεροδρόμια;” “Μα, εσείς τα δώσατε”, θα τους απαντούν! Ή μήπως θα εγκαλέσουν τη Ν.Δ. για τα “ματωμένα πλεονάσματα” που εκείνοι προσυπέγραψαν;» αναφέρει με έμφαση, για να συνεχίσει: «Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει την αξιοπιστία, το κουράγιο να προστατεύσει τα καλά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως, για παράδειγμα, οι 120 δόσεις, η επέκταση της νοσοκομειακής κάλυψης σε όλους, το σύμφωνο συμβίωσης».

Ο κ. Βαρουφάκης, επικαλούμενος παράλληλα το ισχύον εκλογικό σύστημα και παρεμβαίνοντας στην κεντρική συζήτηση των ημερών, σπεύδει να επισημάνει πως μόνο το κόμμα του μπορεί την 7η Ιουλίου να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. μπαίνοντας στη Βουλή, ενώ παράλληλα ανοίγει μέτωπο τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της Ν.Δ. ως προς το περιεχόμενο των κυβερνητικών πολιτικών τους.

Ως προς την πολιτική πρόταση του κόμματός του, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Το ΜέΡΑ25 θα φέρει μια νέα, δημοκρατική, συμμετοχική επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, ιδίως σε ευαίσθητους τομείς, όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, οι μεγάλες αποφάσεις για κάθε περιφέρεια». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει επίσης ότι μεταξύ όσων προτείνει είναι και η ψήφιση, μονομερώς και χωρίς συνεννόηση ή την έγκριση των θεσμών, μιας σειράς νομοθετημάτων, όπως για: δραστική μείωση των πλεονασμάτων, αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου, μέγιστο ΦΠΑ στο 18%, κατάργηση της προπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή στο 20% για τις μεσαίες και 15% για τις μικρές, ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους σε ταμεία καθώς και οι εξώσεις κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή