Κ. Σημίτης για Athens Voice: Η αριστερή κουλτούρα δεν αποτυπώνεται με τραμπουκισμούς

Κ. Σημίτης για Athens Voice: Η αριστερή κουλτούρα δεν αποτυπώνεται με τραμπουκισμούς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον εκδότη και τη συντακτική ομάδα της Athens Voice στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης του «Ρουβίκωνα» εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο εκδότης και η συντακτική ομάδα της Athens Voice έχουν την απόλυτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μου. Είναι αδιανόητο, η οποιαδήποτε έκφραση μιας δημοκρατικής, ή ακόμη περισσότερο, αριστερής κουλτούρας να αποτυπώνεται με τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και κουκούλες».

Η επίθεση έγινε λίγα λεπτά μετά τις 15:00 την Παρασκευή από περίπου 15 άτομα τα οποία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας.

Κατέστρεψαν με λοστούς τα γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των δραστών, στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, ενώ από ελέγχους που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή προσήχθησαν τέσσερα άτομα.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας, καθώς την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι είχαν προκαλέσει βανδαλισμούς στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Athens Voice, έγραψαν συνθήματα με σπρέι και πέταξαν τρικάκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή