Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας, βαρίδι της Αριστεράς

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας, βαρίδι της Αριστεράς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βαρίδι της Αριστεράς» χαρακτήρισε χθες τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα 24ωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα, υπογράμμισε με έμφαση ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο επειδή –όπως είπε– ο τόπος χρειάζεται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά και διότι το κόμμα της είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που με μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα θα μπορέσει να συμβάλει ώστε να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος που ψήφισε η απερχόμενη κυβέρνηση και να μην ισχύσει ο σχεδιασμός για απλή αναλογική από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λαμία και με αφορμή τις τελευταίες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και επί δεκαετίες πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, η κυρία Γεννηματά, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αφού υπονόμευσε τη δημοκρατική παράταξη με εξαγορές, με συναλλαγές, με σκευωρίες, τώρα θυμήθηκε να πιάσει στο στόμα του και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το θράσος είναι πράγματι απύθμενο. Ομως, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και ο υπονομευτής της δημοκρατικής παράταξης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, το βαρίδι της Αριστεράς».

«Καθοριστική ενίσχυση»

Η κυρία Γεννηματά εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ενισχυμένο από τις κάλπες της Κυριακής και υπογράμμισε ότι «μετά τον παραλογισμό που ζήσαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς», η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ακριβώς χαρακτήρισε «χρήσιμη» για τον λαό την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ. «Εμείς είμαστε το πολιτικό αντίβαρο στις πολιτικές της Δεξιάς και στη συντήρηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «είναι κρίσιμη η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική σταθερότητα. Γιατί η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Θυμίζω μονάχα ότι χρειάζονται 200 βουλευτές για να αλλάξει η απλή αναλογική και να μην υπάρξει ακυβερνησία στον τόπο. Αυτό μπορεί να το επιτύχει μονάχα η καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».

Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως «το πολυδιαφημισμένο σχέδιο για τον τόπο είναι ένα θολό τοπίο». Για να καταλήξει: «Αν δεν αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν δεν αλλάξει ο ρόλος του υπερταμείου της υποταγής, τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο. Θα συνεχιστεί το αδιέξοδο, θα συνεχιστούν οι περικοπές και οι θυσίες. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια. Και από παραμύθια χορτάσαμε σε αυτόν τον τόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή