ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liberation: Εκλογές με γεύση στάχτης

Liberation: Εκλογές με γεύση στάχτης

Για το τέλος της παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Liberation σε ρεπορτάζ της που τιτλοφορείται «Εκλογές με γεύση στάχτης».

«Την Κυριακή, οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν. Πολλοί για να απορρίψουν  ή να τιμωρήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε κάκιστη διαχείριση της καταστροφής. Αναγνωρίζοντας την έκταση της τραγωδίας πολύ αργά, και του αριθμού των θανάτων», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου και εξηγεί: «Χωρίς να λάβει υπόψη του τις πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας, δεν έλαβε τις ορθές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στους πυροσβέστες και την αστυνομία να ενεργήσουν πιο γρήγορα.Και πολλαπλασιάζοντας τις ψευδείς υποσχέσεις για την ανασυγκρότηση, την αποζημίωση των θυμάτων. Σε αυτές τις εκλογές,  ο νυν πρωθυπουργός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει και επίσης θα τελειώσει μια εποχή: Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα…  Οι Έλληνες που καταστράφηκαν από την πενταετή λιτότητα τον υποστήριξαν με ενθουσιασμό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως οι στάχτες στο Μάτι, οι υποσχέσεις του για μια ριζική αλλαγή αναδύονται σαν καπνός».

Liberation: Εκλογές με γεύση στάχτης-1

«Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία που αποκρυσταλλώνεται ως σωρευμένη απογοήτευση γύρω από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μια απογοήτευση που αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που κέρδισε την εξουσία», αναφέρεται.

Από το άρθρο δεν λείπουν οι αναφορές στις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό:

Διακοπές σε ένα όμορφο γιοτ
Από το Μάτι, ο Τσίπρας έσπευσε να ρίξει την ευθύνη στην κατάσταση που κληρονόμησε… Αλλά γιατί χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης αυτού του θερέτρου με τις παράνομες κατοικίες; Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, οι φωτογραφίες του Τσίπρα και της οικογένειάς του που έκαναν διακοπές στο θαυμάσιο γιοτ του συζύγου ενός εκ των συνεργατών του είχαν καταστροφικό αποτέλεσμα. Και εξίσου συμβολικό: Αριστερός πρωθυπουργός, ο μόνος που έχει εκλεγεί στην Ελλάδα, χαλάρωνε με τους πλούσιους φίλους του όταν η μεσαία τάξη αποδεκατιζόταν στο Μάτι θρηνώντας ανθρώπινες ζωές».

Το τέλος των μνημονίων
«Η λιτότητα, όχι μόνο δεν τερματίστηκε, αλλά διπλασιάστηκε. Αυτή η αρχική προδοσία δεν θα συγχωρηθεί ποτέ» σχολιάζει, τέλος, η «Liberation».