Δημήτρης Καιρίδης: Ελλάδα μπορείς

Δημήτρης Καιρίδης: Ελλάδα μπορείς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών σηματοδοτεί μια βαθύτερη πολιτική μεταστροφή. Ο ελληνικός λαός έδειξε να απορρίπτει το παλαιοκομματικό οπλοστάσιο με το οποίο πορεύθηκε, στον μέγιστο βαθμό, ο Αλέξης Τσίπρας: παροχολογία, σκανδαλολογία, διχαστικά ψευτο-διλήμματα. Η ελληνική κοινωνία δεν συγκινήθηκε από τον βερμπαλισμό του τίποτα και τον διχασμό του πουθενά και καταψήφισε το αφήγημα ενός ατελούς και μίζερου προστατευτισμού αναδιανομής της φτώχειας, που πρόβαλε ο Σύριζα. 

Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα παίρνει σιγά σιγά τις αποστάσεις του από την οργισμένη πλευρά της κρίσης, που εκμεταλλεύτηκε ο λαϊκιστικός Σύριζα για να ανέλθει στην εξουσία, αλλά και, ευρύτερα, από τις αρνητικές πλευρές της μεταπολίτευσης, τον κρατισμό, τον κομματισμό, την πελατοκρατία, τον παρασιτισμό.

Οι Έλληνες επιλέγουν έναν άλλο δρόμο: της ισχυρής ανάπτυξης και της παραγωγής νέου πλούτου μέσα από την εργασία και το επιχειρείν, με βιώσιμη και αποτελεσματική κοινωνική προστασία. Αυτό είναι το βαθύτερο ιδεολογικό και πολιτικό μήνυμα των εκλογών που μόλις έγιναν.  Η ΝΔ και ο Κ.υριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν γιατί συντονίστηκαν και εξέφρασαν το ευρύτερο αίτημα για ανάπτυξη.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Για να μετουσιωθεί σε πράξη η μεταστροφή της κοινωνίας, απομένει το σημαντικότερο βήμα, αυτό της πολιτικής σταθερότητας. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες που θα προστατεύσει τη χώρα από την περιπέτεια της πολιτικής ασάφειας και μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Πάρα πολλοί πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στους πολιτικούς και την πολιτική γενικά. Κανείς δεν τους αδικεί, αφού ακούσαν και είδαν τα πάντα και τα αντίθετά τους από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια. Ο κυνισμός και ο συμβιβασμός με τις «ελληνικές ιδιαιτερότητες» είναι το φυσικό επακόλουθο μιας επαναλαμβανόμενης διάψευσης.

Όμως, τώρα, ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές μας. Οι αγορές και οι επενδυτές ήδη μας στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας που εγγυάται ότι αυτή η αισιοδοξία μπορεί να γίνει πολιτική πράξη για να ξεπεράσουμε συνολικά τις παθογένειες που μας καθηλώνουν στην κρίση. Έχοντας διδαχθεί από τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών, η ΝΔ, ως η παράταξη της δημοκρατικής ομαλότητας και της ευρωπαϊκής κανονικότητας, ανανεωμένη και έμπειρη επιδιώκει την ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εθνικής ανάταξης χωρίς καθυστερήσεις.

Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαία πλεονεκτήματα: υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μια παγκόσμια διασπορά, αξιοζήλευτη γεωστρατηγική θέση, πλούσιους φυσικούς πόρους και μια κληρονομιά με οικουμενική απήχηση. Πάνω σε αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούμε να ξαναχτίσουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα που δικαιούμαστε και αξίζουμε.

* Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης είναι υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή