Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης: Η ΝΔ θα φέρει μια δίκαιη και γενναία ρύθμιση οφειλών για όλους

Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης: Η ΝΔ θα φέρει μια δίκαιη και γενναία ρύθμιση οφειλών για όλους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοξική οικονομική πολιτική της υπερφορολόγησης που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηρίασε την οικονομία και φόρτωσε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη.

Οι οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία εκτοξεύτηκαν στα 140 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55 δισ από το 2014, ενώ εκατομμύρια συμπολίτες μας βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη των κατασχέσεων. Οι μισοί φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία περίπου 104 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια οφειλέτες  χρωστούν έως 3.000 ευρώ.

Ως οικονομολόγος και πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, είχα εξ αρχής επισημάνει ότι η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των δήθεν 120 δόσεων, δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Για έναν γνώστη των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία, ήταν σαφές ότι επρόκειτο για ένα μέτρο που αφορά λίγους, το οποίο στήθηκε «στο πόδι» για να χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Απαγορευτική για τις επιχειρήσεις – δεδομένου ότι δεν τους δίνει τη δυνατότητα να  ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις- και προβληματική για τα περισσότερα φυσικά πρόσωπα – για τα οποία οι δόσεις είναι πολύ λιγότερες από 120- το χειρότερο όλων είναι ότι  αντιμετωπίζει όλους τους Έλληνες ως φοροφυγάδες.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια συμπολίτες μας που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εξαντλημένοι από την κρίση και την υπερφορολόγηση. Για εμάς η στήριξή τους αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γι αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε μια συνολική και γενναία ρύθμιση που θα επιτρέψει την ένταξη της πλειοψηφίας των οφειλετών σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, με ευνοϊκούς όρους.

Η πρότασή μας περιλαμβάνει:

– Ένταξη στη ρύθμιση χωρίς καμία προϋπόθεση για οφειλές έως 20.000 ευρώ.

– Ειδική μέριμνα για οφειλές έως 3.000 ευρώ, με διαχωρισμό του σε δύο τμήματα και «πάγωμα» τους ενός εξ’ αυτών μέχρι να αποπληρωθεί και η τελευταία ρυθμισμένη δόση.

– Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ.

– Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, μόνο για τους μεγαλο-οφειλέτες.

– Εφαρμογή των 120 δόσεων και για τις επιχειρήσεις, ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να προσφέρουν καλά αμειβόμενες δουλειές.

Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα λάβει την Κυριακή από τον λαό ο Κυριάκος Μητοστάκης, τόσο πιο σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεών μας, που θα οδηγήσουν σε μια ισχυρή οικονομία και θα επιστρέψουν στους πολίτες να χαμογελάσουν ξανά.

* Ο κ. Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης είναι οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή