Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα της χώρας. «Δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα από όλη την επικράτεια. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών είναι στις θέσεις τους. Οι κάλπες περιμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 386ο εκλογικό τμήμα, στα Σεπόλια.

Χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία στις Περιφερειακές Ενότητες της δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγονται από το πρωί οι εθνικές εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)-1

Ομαλά διεξάγεται από νωρίς το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου παρατηρείται ροή ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ το μόνο πρόβλημα που παρατηρείται είναι η μη προσέλευση μελών της εφορευτικής επιτροπής σε ορισμένα τμήματα.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)-2

Θεσσαλονίκη

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α' και τη Β' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσαν, η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών. Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες και στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Πόπη Μπαλλά.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)-3

Πάτρα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ αυτό που καταγράφεται είναι η απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών. Σημειώνεται ότι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 1.616 εκλογικά τμήματα και επτά ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, όπου είναι εγγεγραμμένοι 686.902 εκλογείς.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)-4

Χανιά

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται, από τις 7 το πρωί, η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στις θέσεις τους βρίσκεται το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων ενώ το μόνο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά την μη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών φαινόμενο ωστόσο που παρατηρείται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων παρουσιάσθηκε έγκαιρα μέχρι και το Σάββατο και όλοι είναι στις θέσεις τους. Αυτό που παρατηρείται είναι το σύνηθες πρόβλημα με την μη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών, ωστόσο η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα».

Την ψήφο των πολιτών στα Χανιά διεκδικούν 78 υποψήφιοι από 17 κόμματα.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα (φωτογραφίες)-5

Δυτική Μακεδονία

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στα 1.525 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς ήταν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και υπεύθυνη των εκλογών για την ΠΕ Κοζάνης Αννίτα Καρακούλα, «τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίσαμε στις πολύ πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν εξαλειφθεί πλήρως, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών για την ομαλή εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας».

Στερεά Ελλάδα 

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1332 εκλογικά τμήματα των πέντε νομών της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους 5 εφόρους των εκλογικών περιφερειών στη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία και τη Βοιωτία όλα τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην ώρα τους και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέρα από τα γνωστά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, ωστόσο η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι μόνο ορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών παρουσιάστηκαν και με αυτά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία.

Στη Φθιώτιδα αυτή την ώρα προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Η προσέλευση των ψηφοφόρων πάντως χαρακτηρίζεται αρκετά καλή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή