Αλέξης Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Αλέξης Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και η λαϊκή ετυμηγορία είναι απολύτως σεβαστή», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Το αποτέλεσμα ωστόσο μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «η εναλλαγή των κυβερνήσεων αποτελέι την πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

«Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου, αύριο θα υποδεχθώ τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θελω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έδωσαν έναν εξαιρετικά δυσκολο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Ευχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρός για να αγωνιστεί και να το αποτρέψει».

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας ότι «κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή