«Ανένδοτος αγώνας» από Γ. Βαρουφάκη

«Ανένδοτος αγώνας» από Γ. Βαρουφάκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έκδηλη ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που στέλνει το νεοσυσταθέν κόμμα του στη νέα Βουλή, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ήδη από χθες το βράδυ κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να κάνει ο ίδιος και οι βουλευτές του ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική είναι η πρώτη δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που πιστοποιούσαν την είσοδό του στη Βουλή: Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ανένδοτο αγώνα» απέναντι τόσο στην κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί συνυπεύθυνο –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «χρεοδουλοπαροικία».

Μέσα σε πανηγυρικό περιβάλλον που επικρατούσε από νωρίς στα γραφεία του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης αρχικώς σχολίασε τις πρώτες τοποθετήσεις της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του εκλογικού αποτελέσματος, λέγοντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να «αναγνώσει» το μήνυμα της κάλπης ως «αρνητική ψήφο» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές των μνημονίων. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χθεσινή ψήφος ήταν ένα είδος «αντίλαλου» για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανατρέψει το «Οχι» του δημοψηφίσματος του 2015. Τότε, είπε, ήταν που μπήκαν στις ράγες οι εξελίξεις και όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στη χθεσινή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο λαός τιμωρεί τα κόμματα που βάζουν τη χώρα σε μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα σε δύο μνημόνια. Για να συνεχίσει εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι αρνητικές για τον λαό πολιτικές θα συνεχιστούν από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. «Η μνημονιακή Ελλάδα μπήκε σε ένα νέο κεφάλαιο που φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει: «Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια και μετριοπάθεια να μιλάμε, αλλά και με πλήρη ανυπακοή σε όλες τις πολιτικές που διώχνουν τους νέους από τη χώρα». Είναι στο πλαίσιο αυτό που έκανε λόγο για έναρξη «ανένδοτου αγώνα», μιλώντας για την ύπαρξη μιας «παρασιτικής ολιγαρχίας που η Ν.Δ. θα αρχίσει να θεμελιώνει πάνω στο 4ο μνημόνιο που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή