ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DPA: Οι Ελληνες ψηφοφόροι έδειξαν ηχηρά την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα

DPA: Οι Ελληνες ψηφοφόροι έδειξαν ηχηρά την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα

Οι Έλληνες ψηφοφόροι έδειξαν ηχηρά την πόρτα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, και άνοιξαν τον δρόμο για τον συντηρητικό αντίπαλό του Κυριάκο Μητσοτάκη στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται από τότε που η χώρα εξήλθε από την οικονομική κρίση, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA.

Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν συγκεντρώσει ποσοστό 39,7% μετά την καταμέτρηση των τεσσάρων πέμπτων των ψήφων. Αυτό μεταφράζεται σε 158 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου, 82 περισσότερες σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, επισημαίνει το DPA. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 31,6% και 86 έδρες, 63 λιγότερες σε σχέση με το απερχόμενο κοινοβούλιο.

Με το ποσοστό αυτό η Νέα Δημοκρατία διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, εξηγεί το Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι χθεσινές εκλογές δείχνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στον κ. Τσίπρα έπειτα από τέσσερα χρόνια λιτότητας εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που αναγκάστηκε να εφαρμόσει, σημειώνει το DPA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ