Ξένος Τύπος: «Τέλος παιχνιδιού»

Ξένος Τύπος: «Τέλος παιχνιδιού»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο θέμα ήταν σε πολλές περιπτώσεις η κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στην Ελλάδα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης χθες το απόγευμα. «Στις γενικές εκλογές στην Ελλάδα έχουμε αλλαγή της κυβέρνησης» έγραφε το Der Spiegel, ενώ η FAZ απέδιδε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα «στα σκληρά μέτρα λιτότητας των τελευταίων χρόνων, τα οποία έπληξαν κυρίως τη μεσαία τάξη» και προσέθετε: «Ενα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης, που παραδοσιακά καθορίζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, γύρισε την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε τους Συντηρητικούς».

Για «αλλαγή εξουσίας στην Ακρόπολη» έκανε λόγο η γερμανική Handelsblatt, τονίζοντας ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στην Ελλάδα. «Τέλος του παιχνιδιού για τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε η γαλλική Le Monde, προβάλλοντας στον τίτλο της το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας «αναγνώρισε την ήττα του από το δεξιό κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

«Οι Ελληνες Συντηρητικοί οδεύουν προς μία μεγάλη νίκη», σημείωνε ο βρετανικός Guardian, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία νίκησε τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα exit polls. «Οι Συντηρητικοί της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επανέλθουν στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες δίνουν στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία 38-42% των ψήφων, γεγονός που υποδηλώνει και απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό Κοινοβούλιο», έγραφε η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση. Τέλος, οι New York Times εκτιμούσαν ότι «η μακρά οικονομική κρίση προκαλεί αλλαγή ηγεσίας στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή