ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

Συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ.

«Στις γενικές εκλογές της Κυριακής, οι Έλληνες πολίτες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία για να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον και να γυρίσει σελίδα στον λαϊκισμό και τις αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Το εύρος της νίκης της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ισχυρή εντολή να εφαρμόσει μια πραγματική μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα ταρακουνήσει την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσει ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το μέλλον του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΛΚ, προσθέτοντας ότι θέτοντας ως προτεραιότητα «τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις», το «σαφές πρόγραμμα και ρεαλιστική προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας θα αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία, θα διευκολύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα προσφέρει ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Σημειώνει, δε, ότι οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη «θα εξασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των ελληνικών συνόρων». Όσον αφορά τη σημασία του χθεσινού αποτελέσματος για την Ευρώπη, ο Ζ. Ντολ σημειώνει ότι «η επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι μια νίκη για την ελληνική δημοκρατία και μια ήττα για τον ακραίο αριστερό και δεξιό λαϊκισμό στην ήπειρό μας«.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέλος της νέας γενιάς ηγετών της Ευρώπης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αξιόπιστος ευρωπαίος εταίρος και θα δώσει στον ελληνικό λαό ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδειξε την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθεί στην πρόκληση», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ