Κ. Χατζηδάκης: Βασική προτεραιότητα η σωτηρία της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Βασική προτεραιότητα η σωτηρία της ΔΕΗ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως βασική προτεραιότητα τη σωτηρία της ΔΕΗ έθεσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Το θέμα αυτό, σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας» τόνισε.

Όσον αφορά τους στόχους του ως νέος υπουργός σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «θα κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο και κυρίως για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα», ενώ υπογράμμισε πως το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό καθώς έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και με την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιλογή του πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωβουλευτικούς, τόνισε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή