ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βελόπουλος μήνυσε υποψήφιο βουλευτή του

Ο Βελόπουλος μήνυσε υποψήφιο βουλευτή του

Μήνυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος τον βουλευτή του κόμματός του Ελληνική Λύση Θανάση Νασίκα, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και να εκλεγεί στη Λάρισα.

Ο βουλευτής επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις στον πρόεδρο του κόμματος Βελόπουλο, όταν ο τελευταίος αποφασίζοντας να κρατήσει την έδρα στη Λάρισα έθεσε πρακτικά εκτός Κοινοβουλίου τον εκλεγέντα παλαιό αγροτοσυνδικαλιστή της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχο Τυρνάβου Θανάση Νασίκα. Η Ελληνική Λύση έλαβε στην περιφέρεια Λάρισας 4,34% (6.786 ψήφους) και κέρδισε τη μία έδρα. Ο κ. Νασίκας είναι πρώτος σε σταυρούς, έχοντας λάβει 1.308 και, όπως διατείνεται, ο κ. Βελόπουλος του είχε υποσχεθεί την έδρα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η έδρα ανήκει στον αγροτικό κόσμο θεωρήθηκε ότι αποτελούσε διαβεβαίωση της σχετικής δέσμευσης προς τον κ. Νασίκα.

Οταν όμως ο πρόεδρος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα, ο βουλευτής τον αποκάλεσε δημοσίως «άφιλο και ανέντιμο» και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Ελληνική Λύση ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από όσους τον ψήφισαν.

Σήμερα ο κ. Νασίκας βρέθηκε στο κρατητήριο ύστερα από μήνυση για εξύβριση από τον κ. Βελόπουλο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να υπέβαλε μήνυση και κατά του γιου του κ. Νασίκα.

Με την κατάθεση μήνυσης ανταπάντησε και ο πρώην δήμαρχος ανοίγοντας έτσι πόλεμο με τον έως χθες συμπολιτευτή του.