Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αποφασιστικότητα για τον Ποινικό Κώδικα

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αποφασιστικότητα για τον Ποινικό Κώδικα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βαρύ χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης παρέλαβε χθες ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε μια πολιτική συγκυρία όπου η Δικαιοσύνη εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος ασθενής των θεσμών, με σωρεία προβλημάτων και δυσλειτουργίες που καθιστούν την απονομή της τουλάχιστον προβληματική.

Ο νέος υπουργός δήλωσε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να προχωρήσουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νομοθετικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και αλλού, ενώ διακήρυξε τη θέση της κυβέρνησης για απόλυτο σεβασμό στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Δεν ήρθαμε να μηδενίσουμε έργο που έχει γίνει, αλλά να κάνουμε μεταβολές όπου χρειάζεται», τόνισε ο νέος υφυπουργός, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δημήτριος Κράνης, μιλώντας ασφαλώς για την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις στοχεύσεις του κυβερνητικού έργου, προσδιορίζοντας την προβληματική λειτουργία της Δικαιοσύνης στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στα δικαιώματα και στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς εμποδίζει τις επενδύσεις.

Ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πάντως, όπως έχει διακηρύξει προεκλογικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και η επιλογή νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη αποτελούν προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή