Υπουργείο Υγείας: Ανθρωποκεντρική πολιτική στην Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Ανθρωποκεντρική πολιτική στην Υγεία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα στη βελτίωση της επαφής του ασθενούς με το σύστημα υγείας θέτει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ των άμεσων παρεμβάσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά η κυβέρνηση είναι η κατ’ οίκον διανομή ακριβών φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, οι ετήσιες επαναλαμβανόμενες συνταγές για χρονίως πάσχοντες και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη λειτουργία και συντήρηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού εντός των νοσοκομείων. Εμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού και στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Η πολιτική μας θα είναι ανθρωποκεντρική», διεμήνυσε χθες ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος χαρακτήρισε «κακή» τη σημερινή εικόνα της δημόσιας υγείας. Σημείωσε ότι η «μάχη» θα ξεκινήσει από τα «μικρά και τα καθημερινά», δίνοντας ως παράδειγμα το να υπάρχει δεύτερη βάρδια σε αξονικό τομογράφο στο ΕΣΥ, και προανήγγειλε επισκέψεις σε μονάδες υγείας, ώστε να ακούσει από τους εργαζομένους –τους μικρούς ήρωες, όπως τους αποκάλεσε– τα προβλήματα του συστήματος.

«Ξέρουμε τι θα κάνουμε, πώς θα το κάνουμε και θα το κάνουμε», δήλωσε ο νέος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τη διαβεβαίωση ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία θα φροντίσει ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και συνέχεια στη λειτουργία του συστήματος υγείας παρείχε ο απερχόμενος υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Απών από την τελετή παράδοσης – παραλαβής ήταν ο αναπλ. υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος επικαλέστηκε οικογενειακές υποχρεώσεις που τον κράτησαν στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή