Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Με «έμφαση στα μεγάλα έργα» ο Κ. Καραμανλής

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Με «έμφαση στα μεγάλα έργα» ο Κ. Καραμανλής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα, ήπιο και με φιλοφρονήσεις για το επίπεδο της επικοινωνίας και από τις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών. Ο απερχόμενος Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για μια πολυετή θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομών, καθώς επίσης και πολλές θεσμικές αλλαγές. Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν θα πραγματοποιείται καμία εξαγγελία έργου χωρίς να προηγηθεί μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, ενώ εξήγησε ότι «θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών». Συντάχθηκε με το γενικότερο κλίμα της νέας κυβέρνησης και επεσήμανε ότι θα συνεχίσει τα έργα «όπου βρούμε τα πράγματα σωστά, ενώ εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκκρεμοτήτων του υπ. Υποδομών στον τομέα των μεταφορών είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 750 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ύψους 460 εκατ. ευρώ που παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα συνεχιστεί. Παράλληλα, τρέχει ο κρίσιμος διαγωνισμός για το Θριάσιο 2. Ο νέος υπ. Υποδομών θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια και τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος. Στα σιδηροδρομικά έργα επείγουσα είναι η προώθηση των απαραίτητων έργων για την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα. Εδώ η χώρα κινδυνεύει άμεσα από την Ε.Ε. με απαίτηση επιστροφής κονδυλίων αν μέχρι το τέλος του 2023 δεν ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα και μάλιστα στο σύνολό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή