Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Αμεση προτεραιότητα η επιτάχυνση επενδύσεων

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Αμεση προτεραιότητα η επιτάχυνση επενδύσεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία ενός επενδυτικού περιβάλλοντος πιο φιλικού για τις επιχειρήσεις, η προώθηση μεγάλων επενδύσεων όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΝ σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος. Οπως ανέφερε, χθες, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, «θα προωθήσουμε μια σύγχρονη χωροταξική πολιτική που έχει ως στόχο να μπει τέλος στην άναρχη δόμηση. Θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη ξεκάθαρων χρήσεων γης, ώστε να διευκολύνουμε τους επενδυτές. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος». Οσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, «η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην προώθηση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», ενώ για το κτηματολόγιο «θα πατήσουμε ακόμα περισσότερο γκάζι».

Στα χωροταξικά εξειδίκευσε ο νέος υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου. «Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η επιτάχυνση και διευκόλυνση των επενδύσεων», ανέφερε και υποστήριξε την προώθηση των διαγωνισμών για την ανάθεση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (μέσω των οποίων θα καθοριστούν χρήσεις γης). «Μέσα σε μία τετραετία πρέπει να υπάρχουν χρήσεις γης παντού». Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου έχει αρκετές «καυτές πατάτες» στα χέρια της: μεταξύ άλλων, κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες, τη δημιουργία των νέων δομών για το κτηματολόγιο και τις προστατευόμενες περιοχές, την εφαρμογή του εθνικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή