Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη

Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Κλεισθένης», που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος συναντήσεων του νέου υπουργού Εσωτερικών με αιρετούς και θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

«Έχουμε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού», δήλωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

«Tο στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» πρόσθεσε.

Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη-1

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για το θέμα αυτό, ο νέος υπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει σειρά επαφών και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές, με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους».

Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή