Τσαβούσογλου: Με τον Κυρ. Μητσοτάκη παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο

Τσαβούσογλου: Με τον Κυρ. Μητσοτάκη παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Χολούσι Ακάρ και τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, είχε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σχετικά με τις ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και την στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντηση – εκτός των άλλων – ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην προσωπική του γνωριμία με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο  Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «τον γνωρίζουμε πολύ καλά και προσωπικά από τότε που ήταν ακόμη βουλευτής. Παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί. Και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και ο πρόεδρός μας ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον συνεχάρη μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα κάνει καλή δουλειά για την Ελλάδα». 

 Για τον νέο Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια είπε ότι είναι καλός του φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις, συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή