Τηλεφωνικές συνομιλίες Μητσοτάκη με Γκουαϊδό και αλ-Σίσι

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μητσοτάκη με Γκουαϊδό και αλ-Σίσι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, και με τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.

Ομοίως, ο Χουάν Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή