«Αναβρασμός» στους ευρωβουλευτές της ΝΔ με την εισήγηση Μεϊμαράκη για τον Δ. Παπαδημούλη

«Αναβρασμός» στους ευρωβουλευτές της ΝΔ με την εισήγηση Μεϊμαράκη για τον Δ. Παπαδημούλη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση στις τάξεις των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εισήγηση του επικεφαλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη εισήγηση ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Έλληνας, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο. Η συγκεκριμένη εισήγηση προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους ευρωβουλευτές της ΝΔ να βγαίνουν δημόσια στο twitter και να δηλώνουν ότι δεν ψήφησαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

 

«Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

 

 

Τελικά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.

 

 

«Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!», σχολίασε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή