Βουλή: Πηγαδάκια και selfies στο Περιστύλιο

Βουλή: Πηγαδάκια και selfies στο Περιστύλιο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μπλε. Κυρίως σε κάπως ανοιχτή απόχρωση, και αρκετά πιο σκούρα. Ο λόγος για τα κοστούμια. Αλλά και λευκό. Πολύ λευκό με μικρές κυρίως κόκκινες ή πρασινογάλαζες αποχρώσεις. Εδώ η αναφορά είναι στα γυναικεία φορέματα. Και, βεβαίως, ειδικά συγκριτικώς με την αμέσως προηγούμενη περίοδο, πολλές –πολύ περισσότερες– ήταν οι γραβάτες. Μόνη διαφορετική πινελιά, το καπέλο που φορούσε εισερχόμενος της αίθουσας ο εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός – ο δεύτερος μετά τον κ. Ν. Κοτζιά που συζητήθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή ως προς το στοιχείο το οποίο επέλεξε για να συμπληρώσει την εξωτερική του εμφάνιση. Ενδυματολογικά, αυτή ήταν χθες η εικόνα της νέας Βουλής, της κατά γενική ομολογία και παραδοχή πιο «κανονικής», εν σχέσει με προηγούμενες εκδοχές, τουλάχιστον στα χρόνια της μεγάλης κρίσης.

Πιστός στη δίχως γραβάτα εικόνα του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας «ξεχώρισε» για τις λίγες στιγμές που «φόρεσε» χαμόγελο στο πρόσωπό του: μία εξ αυτών ήταν όταν αντάλλαξε χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου μόλις είχε εισέλθει στην αίθουσα και αναζητούσε έδρανο, κάπου πίσω από τις πρώτες θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Ομως, ακούστηκε η φωνή της κ. Φώφης Γεννηματά να του λέει «Γιώργο, έλα κάθησε εδώ κοντά μου», κι έτσι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε θέση στην πρώτη σειρά, με μόνο έναν μικρό διάδρομο να τον χωρίζει από τον κ. Τσίπρα, και μόνο τον κ. Ανδρ. Λοβέρδο να τον χωρίζει από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Λίγο πιο αριστερά τους, στα πρώτα έδρανα της γαλάζιας πλειοψηφίας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μία εκ των πλέον δημοφιλών προσώπων ειδικά χθες: έσπευσαν να τη χαιρετήσουν πολλοί –και όχι μόνον νεοδημοκράτες–, ενώ καταγράφηκε και στιγμιότυπο με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη να συζητούν και χαμογελαστές να «ποζάρουν» σε έναν από τους φωτορεπόρτερ που από νωρίς είχε λάβει τη δική του θέση στα ειδικά θεωρεία. Κοντά, τον θερμό χαιρετισμό πολλών είχε να συναντήσει η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Λίγα μέτρα πιο μακριά τους, μια χαμογελαστή νέα βουλευτής, από τη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωνε τα βλέμματα πολλών και τα φλας: πρόκειται για την κ. Αννα Ευθυμίου της Ν.Δ. που είναι έγκυος και μάλιστα συντομότατα αναμένεται και ο τοκετός.

Πολλά με πολλούς είχαν να πουν, όπως έδειξε η κινητικότητά τους εντός της ολομέλειας λίγο πριν από την ορκωμοσία, βουλευτές όπως η κ. Φωτεινή Πιπιλή, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ενώ «πόλος έλξης» αναδείχθηκε εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Στα ορεινά, είτε κάθονταν σχεδόν αμίλητοι και μάλλον «μοναχικοί» (Ευκλ. Τσακαλώτος, Ν. Παππάς, Ν. Φίλης) είτε έστηναν μικρά «πηγαδάκια» (Κ. Ζουράρις, Αλ. Φλαμπουράρης), βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετέδιδαν εικόνα εντελώς διαφορετική εν σχέσει με εκείνη την περίοδο που ήταν ισχυροί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το σκηνικό με τα χαμόγελα και τους «συνοφρυωμένους» λίγο μετά την τελετή ορκωμοσίας μεταφέρθηκε στο Περιστύλιο, όπου εκτός από βουλευτές υπήρχαν πλέον συγγενείς και φίλοι τους, που απολάμβαναν τις στιγμές και τις αξιοποιούσαν για μια «selfie» φωτογραφία με τα κινητά τους. Εκεί, αν κάποιος ξεχώρισε για το κέφι του, ήταν ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ): «Παντού ΠΑΣΟΚ. Οπου και να γυρίσω το βλέμμα, υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει Κ.Ο. χωρίς κάποιος να μην είναι από το ΠΑΣΟΚ. Εχουμε δώσει σε όλους», έλεγε με τη χαρά εθελοντή αιμοδότη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή