Συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον Ντ. Τραμπ

Συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον Ντ. Τραμπ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο του τετ α τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όπου συμμετέχουν θρησκευτικές ηγέτες από όλο τον κόσμο. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Να φανεί υπερασπιστής των μειονοτήτων και των διωκομένων χριστιανών», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος προσθέτοντας πως ασφαλώς «θα υποστηρίξει και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τη Μητέρα μας Εκκλησία σε όλες τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, του υπουργού Υγείας Αλεξ Αζάρ αλλά και του αρχιεπισκοπικού επιτρόπου πατρός Αλεξ Καρλούτσου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε («Εθνικός Κήρυκας») ευτυχής για την «αναπάντεχη χαρά και τιμή» να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τους υπόλοιπους Αμερικανούς αξιωματούχους. «Διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησε με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση» είπε ο κ. Ελπιδοφόρος, προσθέτοντας πως τον ευχαρίστησε για το συγχαρητήριο γράμμα του για την εκλογή και ενθρόνισή του. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποκάλυψε ακόμα πως είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δημοσίευσε στα ελληνικά το γράμμα του «για να κυκλοφορήσει σ’ όλον τον κόσμο και τον προσκάλεσα να μας επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη και απάντησε ευχαρίστως πως θα έλθει».

Ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του είπε ακόμα πως «είπα στον πρόεδρο ότι ετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες μελλοντικά και ανέφερε ότι ευχαρίστως θα τον δει όταν έλθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης». Την επίσκεψη σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή