ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «σκιώδης» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

Η «σκιώδης» κυβέρνηση  του κ. Τσίπρα

Τη «σκιώδη» κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες η Κουμουνδούρου, με πολλά στελέχη που κατείχαν υπουργικούς θώκους να αναλαμβάνουν το αντίστοιχο «χαρτοφυλάκιο» και στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά, τομεάρχης Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αναπληρωτές την Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Τομεάρχης Οικονομίας θα είναι ο Νίκος Παππάς, με αναπληρωτή τον Γιώργο Τσίπρα. Τομεάρχης Εξωτερικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αναπληρώτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων τη Σία Αναγνωστοπούλου. Στο Προστασίας του Πολίτη θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, με αναπληρωτή για τη Μεταναστευτική Πολιτική τον Γιώργο Ψυχογιό. Τομεάρχης Εθνικής Αμυνας, ο Θεόδωρος Δρίτσας και τομεάρχης Παιδείας, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, με αναπληρώτρια τη Μερόπη Τζούφη. Η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αναπληρώτρια τη Θεανώ Φωτίου. Τομεάρχης Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Τομεάρχης Ενέργειας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με αναπληρώτρια για θέματα Περιβάλλοντος τη Χαρά Καφαντάρη. Τομεάρχης Πολιτισμού, ο Πάνος Σκουρολιάκος, με αναπληρωτή για θέματα αθλητισμού τον νέο βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς. Στον τομέα Δικαιοσύνης, τομεάρχης τοποθετήθηκε ο Σπύρος Λάππας, τομεάρχης Εσωτερικών, ο Χρήστος Σπίρτζης, με αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης τη Δώρα Αυγέρη. Στον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι ο Μάριος Κάτσης, στο Υποδομών-Μεταφορών, ο Γιώργος Βαρεμένος, με αναπληρώτρια τη Θεοπίστη Πέρκα, στο Ναυτιλίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σταύρος Αραχωβίτης με αναπληρωτή τον Βασίλη Κόκκαλη.

Τέλος, η κ. Νοτοπούλου θα είναι στον τομέα Τουρισμού και συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Τέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.