Η «σκιώδης» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

Η «σκιώδης» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «σκιώδη» κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες η Κουμουνδούρου, με πολλά στελέχη που κατείχαν υπουργικούς θώκους να αναλαμβάνουν το αντίστοιχο «χαρτοφυλάκιο» και στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά, τομεάρχης Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αναπληρωτές την Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Τομεάρχης Οικονομίας θα είναι ο Νίκος Παππάς, με αναπληρωτή τον Γιώργο Τσίπρα. Τομεάρχης Εξωτερικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αναπληρώτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων τη Σία Αναγνωστοπούλου. Στο Προστασίας του Πολίτη θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, με αναπληρωτή για τη Μεταναστευτική Πολιτική τον Γιώργο Ψυχογιό. Τομεάρχης Εθνικής Αμυνας, ο Θεόδωρος Δρίτσας και τομεάρχης Παιδείας, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, με αναπληρώτρια τη Μερόπη Τζούφη. Η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αναπληρώτρια τη Θεανώ Φωτίου. Τομεάρχης Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Τομεάρχης Ενέργειας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με αναπληρώτρια για θέματα Περιβάλλοντος τη Χαρά Καφαντάρη. Τομεάρχης Πολιτισμού, ο Πάνος Σκουρολιάκος, με αναπληρωτή για θέματα αθλητισμού τον νέο βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς. Στον τομέα Δικαιοσύνης, τομεάρχης τοποθετήθηκε ο Σπύρος Λάππας, τομεάρχης Εσωτερικών, ο Χρήστος Σπίρτζης, με αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης τη Δώρα Αυγέρη. Στον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι ο Μάριος Κάτσης, στο Υποδομών-Μεταφορών, ο Γιώργος Βαρεμένος, με αναπληρώτρια τη Θεοπίστη Πέρκα, στο Ναυτιλίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σταύρος Αραχωβίτης με αναπληρωτή τον Βασίλη Κόκκαλη.

Τέλος, η κ. Νοτοπούλου θα είναι στον τομέα Τουρισμού και συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Τέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή