Προσλήψεις αστυνομικών, νοσηλευτών

Προσλήψεις αστυνομικών, νοσηλευτών

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σηματοδοτήσει την άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και τη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει στα μέτωπα της Υγείας και της ασφάλειας επιδιώκει η κυβέρνηση πριν καν αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις – όπου θα γίνει και πιο συγκεκριμένη στο μέτωπο των προσλήψεων.

Αυτή τη στόχευση είχε –μαζί με μια πρώτη συζήτηση για το 2020– η χθεσινή διυπουργική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα τις προσλήψεις και προφανώς το δημοσιονομικό τους αποτύπωμα. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασ. Κικίλιας, Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, υφυπουργός Δημοσιον. Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.  

Ο πρωθυπουργός έδωσε κατεύθυνση να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019. Προτεραιότητα, ωστόσο, για το επόμενο εξάμηνο, λαμβάνουν οι 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες, ωστόσο δεν είχαν προχωρήσει. Από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 1.116 αφορούν θέσεις νοσηλευτών και σε αυτές φαίνεται να ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση για να συμπληρώσει τα μεγάλα κενά στον χώρο της Υγείας. Για τις συγκεκριμένες θέσεις, αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι ο σχετικός διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ έκλεισε πριν από δύο ημέρες και η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι θα ήθελε να γίνει ταχεία αξιολόγηση των φακέλων προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις το συντομότερο δυνατόν. Το δεύτερο και σημαντικό, το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο και για το οποίο έχει επανειλημμένως δεσμευθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η άμεση δρομολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου των προσλήψεων 1.500 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ηδη, με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν επανέλθει σε μάχιμες υπηρεσίες 1.500 αστυνομικοί (500 στη ΔΙ.ΑΣ. και 400 στην Ασφάλεια) ενώ εκτιμάται πως συνολικά 2.000 αστυνομικοί θα ξαναβγούν σε περιπολίες. Στόχος είναι με την ανωτέρω κίνηση, σε συνδυασμό με τις νέες προσλήψεις, οι περιπολίες να είναι συχνές σε περιοχές όπου ανθεί η ανομία: δηλαδή, τέσσερις άνδρες κάθε 15 λεπτά να περνούν από τα ίδια σημεία. Ενδιαφέρον έχει και η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Κι αυτό, διότι η ημερήσια διάταξη προβλέπει, πλην της ενημέρωσης που θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, την επιλογή ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όπου με εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αρχηγός αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Μ. Καραμαλάκης, αλλά και την ενημέρωση για τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, εισήγηση την οποία θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή