ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To πρώτο tweet του νέου Γερμανού Πρέσβη στα ελληνικά

To πρώτο tweet του νέου Γερμανού Πρέσβη στα ελληνικά

Με ανάρτηση του στο Twitter ανακοίνωσε την άφιξη του στην Ελλάδα ο Ερνστ Ράιχελ σηματοδοτώντας την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου Πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας.

Στην εν λόγω ανάρτηση ο κ. Ράιχελ καλημερίζει στα ελληνικά και στα γερμανικά, ενώ το σχόλιό του συνοδεύει μια φωοτγραφία από τη γερμανική πρεσβεία. 

Ο Γερμανός διπλωμάτης υπήρξε επίσης διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Τουρκίας στο γερμανικό ΥΠΕΞ, ενώ έχει θητεύσει στο Κόσοβο, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ (2003-2007) και όχι μόνο. 

Λίγο μετά την ανάρτηση του με την οποία γνωστοποίησε την άφιξη του στην Ελλάδα, ο κ. Ράιχελ αναφέρθηκε στην χθεσινή συζήτηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την κατάσταση την Ανατολική Μεσόγειο. «Η ανακοίνωση των παράνομων γεωτρήσεων μας ανησυχεί. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε το διάλογο για την εύρεση λύσης που θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει το tweet που αναδημοσίευσε ο Γερμανός πρέσβης.