Οι προγραμματικές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη: «Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά» (βίντεο)

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη: «Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά» (βίντεο)

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «νέα αρχή στην πολτική μας ζωή» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς όπως τόνισε με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου «έκλεισαν τον κύκλο της κρίσης και μια δεκαετία οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής οπισθοχώρησης». 

«Η λαϊκή εντολή υπήρξε σαφής και πεντακάθαρη. Η αυτοδύναμη Ελλάδα να πάει μπροστά με σκληρή δουλειά. Η κυβέρνηση μου και εγώ θα τιμήσουμε στο ακέραιο αυτή την εντολή. Οι πολίτες με την ψήφο τους ξεπέρασαν μια ολόκληρη πολιτική φάση (…) Ότι είπαμε θα το κάνουμε. Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Διαρκής στόχος μας η ανάπτυξη. Φιλοδοξία μου να λειτουργήσω ως καταλύτης απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά με ενότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά. 


Ολόκληρη η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή:


«Η κυβέρνηση μας έδωσε δείγματα γραφής στις δυο εβδομάδες, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων χωρίς παρωπίδες» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αξιοκρατική στελέχωση και αποτελεσματικότητα.

«Αποστολή μας είναι» να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη – ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω μιας Παιδείας που θα πάψει να παράγει ανέργους. Να βάλουμε τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία ιδιαίτερα σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς. Εγώ θα την αποκαλούσα πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος. Γι' αυτό και, στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή