Κυριάκος Βελόπουλος: Κριτική για Πρέσπες και μεταναστευτικό

Κυριάκος Βελόπουλος: Κριτική για Πρέσπες και μεταναστευτικό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να παρεκκλίνει από την πολιτική γραμμή που εξαρχής χάραξε για το κόμμα του, δηλαδή την άρθρωση σχεδόν μονοθεματικού περί τα εθνικά θέματα αντιπολιτευτικού λόγου, παρουσιάστηκε χθες με τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης (Ε.Λ.) Κυρ. Βελόπουλος. Οπως ο ίδιος έπραξε το Σάββατο αλλά και βουλευτές της Ε.Λ. κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αφιέρωσε το σύνολο της τοποθέτησής του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στα Ελληνοτουρκικά και στα διμερή με την Αλβανία ζητήματα. Ωστόσο, αφιέρωσε και μέρος της ομιλίας του προκειμένου να ανεβάσει τους τόνους κατά των προσφύγων και των μεταναστών. «Ακόμα περιμένω 20 βουλευτές για τη μήνυση κατά του κ. Κοτζιά: προδόθηκε η Μακεδονία; Να συζητήσουμε αν πρέπει να συζητήσουμε το τι ακριβώς έγινε. Να έρθει στη Βουλή, να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συνέβη.

Τα υπόλοιπα θα τα δει η Δικαιοσύνη», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του, υπενθυμίζοντας την πρότασή του να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για τον πρώην υπ. Εξωτερικών που, για να υλοποιηθεί, βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού, απαιτεί αριθμό υπογραφών κατά 20 μεγαλύτερο εκείνου των μελών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Στη συνέχεια και αφού τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό «μείζον θέμα», για να σημειώσει: «Κάποιοι πλούτισαν μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι δήθεν πρόσφυγες είναι για μένα λαθροεισβολείς. Πρέπει να υπάρξει απαγόρευση και έλεγχος των ΜΚΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή