Φώφη Γεννηματά: Προγραμματικές με συντηρητικό πρόσημο

Φώφη Γεννηματά: Προγραμματικές με συντηρητικό πρόσημο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνοντας λόγο για πρώτα δείγματα πολιτικής με «πρόσημο βαθιά συντηρητικό και ολίγον από λαϊκή Δεξιά», αλλά και με το σύνολο της ομιλίας της σαφώς προσανατολισμένο προς το… αντιδεξιό ακροατήριο, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε πολυμέτωπα προς την κυβέρνηση κατά τη χθεσινή δευτερολογία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης άφησαν σημαντικά «κενά» στις εξαγγελίες τους το περασμένο τριήμερο. Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία της, η κ. Γεννηματά εστίασε κυρίως στο πού θα βρεθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για τις φοροελαφρύνσεις που έχουν ανακοινωθεί, εξηγώντας ότι εφόσον οι στόχοι για τα πλεονάσματα δεν μειωθούν, τότε αυτόματα οι ελαφρύνσεις αυτές θα φέρουν «νέες περικοπές σε Υγεία, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και κοινωνικές δαπάνες».

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση καθαρές απαντήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει με το υπερταμείο, τον χαρακτήρα του οποίου αποκάλεσε «ακραίο ακόμη και για συνθήκες αποικιοκρατίας». Στον πυρήνα της ομιλίας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κυριάρχησαν θέματα με κοινωνικό πρόσημο και έκανε λόγο για πλήρη απουσία πρόνοιας προς τους εργαζομένους από την ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Ακόμα κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί να αποδομήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης, τάχθηκε κατά της πώλησης σε ιδιώτες των δικτύων ενέργειας –ως λύση για τη σωτηρία της ΔΕΗ–, ενώ στηλίτευσε και το πολυπληθές «σχήμα» διακυβέρνησης (υπουργοί και γενικοί γραμματείς).

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε όμως και τη θέση του ΚΙΝΑΛ περί «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις. «Περιμένουμε τις προτάσεις σας», τόνισε απευθυνόμενη προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, πετώντας το… μπαλάκι στον πρωθυπουργό και προσθέτοντας με νόημα πως «εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή για τίποτα». Κλείνοντας, μάλιστα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσουν το «μπούλινγκ προς το ΚΙΝΑΛ». «Οσοι συκοφαντούν την παράταξη και τις θέσεις της θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή