Η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τον Π. Πολάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τον Π. Πολάκη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς χρονική καθυστέρηση και δίχως εκείνη την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-συνεργαζόμενων) της προηγούμενης περιόδου, η οποία του προσέφερε πολιτική κάλυψη και τον άφηνε στο απυρόβλητο, η Επιτροπή Δεοντολογίας της νέας –πλέον– Βουλής καλεί τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη στη σημερινή πρώτη της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Βουλής Χαρ. Αθανασίου, προκειμένου να συζητηθούν αιτήματα για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από έγκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα για την καταγραφή της συνομιλίας τους, καθώς και μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Στ. Πουλή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων σε δήλωσή του επικαλέστηκε εκ νέου τον ισχυρισμό ότι θα πρέπει η έρευνα να γίνει όχι με τη διαδικασία της άρσεως ασυλίας αλλά με εκείνη που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς –όπως λέει– αυτά για τα οποία κατηγορείται τα έκανε όταν είχε την υπουργική ιδιότητα. Μάλιστα χρησιμοποίησε τον όρο «απαιτώ» για τη συγκεκριμένη και επιθυμητή για εκείνον διαδικασία. Με αυτό τον ισχυρισμό κατά το πρόσφατο παρελθόν ξεπερνούσε, με τη στήριξη βουλευτών της τότε πλειοψηφίας, όλες τις εις βάρος του υποθέσεις.

«Αυτό που θέλω να πω είναι πρώτον “καλώς τα παιδιά”. Δεύτερον τους λέω ότι πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής: Επειδή αυτά τα αδικήματα σε εισαγωγικά τα τέλεσα όντας υπουργός και λόγω και της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της εταιρίας της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Οπου εκεί θα τα πούμε όλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή