«Σπριντ» για το Ελληνικό

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «σπριντ», προκειμένου να «σαρωθούν» όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθηλώνουν τις επενδύσεις –όπως προανήγγειλε ήδη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης–, συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπέμποντας το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να «ξεκλειδώσει» εμβληματικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, που «θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας», όπως έχει δηλώσει.

Μία ημέρα μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αδωνι Γεωργιάδη και στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του στα υπουργεία, ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και η υπόθεση του Ελληνικού. Μπορεί το υπουργείο Τουρισμού να μην έχει «υπογραφή» στο μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ, ωστόσο έχει ρόλο σε άλλες πτυχές που αφορούν το ευρύτερο πλαίσιο ανάπλασης της Αθήνας. Συζήτηση, εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και για την αξιοποίηση των μαρινών, τόσο για τη μαρίνα Ελληνικού όσο και για ακόμα 60 μαρίνες, την προτεραιοποίηση της αξιοποίησης των οποίων εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός είναι κλάδος με «αναξιοποίητα» συγκριτικά πλεονεκτήματα και πως η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο που θα δίνει έμφαση στην «ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα», ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το σχέδιο αυτό θα εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού. «Το υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και η δική μας δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ώς σήμερα, γι’ αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν». Λίγο αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Σπύρο Λάτση. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό, σημείωσε ότι στόχος είναι οι τρεις ΚΥΑ να έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου. Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση, σύμφωνα με το Μαξίμου, συμφωνήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Οι κ. Μητσοτάκης και Λάτσης συμφώνησαν να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, «τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου», σημειώνει το Μαξίμου.

«Σπριντ» για το Ελληνικό-1

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο είχε χθες ο πρωθυπουργός. Η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις στην Αλβανία, ενώ ο κ. Αναστάσιος ζήτησε τη βοήθεια του κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και τον διαβεβαίωσε για τη στήριξή του στο έργο του. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον (τον οποίο γνωρίζει προσωπικά εδώ και χρόνια) και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή