«Δημήτρης Στεφάνου» ονομάστηκε η αίθουσα των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου

«Δημήτρης Στεφάνου» ονομάστηκε η αίθουσα των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δημήτρης Στεφάνου» θα ονομάζεται στο εξής η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, στη μνήμη του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε πρόωρα το 2014.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, στην τελετή ονοματοδοσίας που διεξήχθη στις 12:30 και στην οποία παρέστησαν η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του, μίλησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014.

Ο Δημήτρης Στεφάνου αφιέρωσε τη ζωή του στη Δημόσια Διοίκηση. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα για να κάνει η χώρα βήματα μπροστά. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, όταν το 2013 πρωτοανέλαβε ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεώρησε αυτονόητο να ζητήσει από τον Δημήτρη Στεφάνου να παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα.

«Στους 13 μήνες που συνεργαστήκαμε δεν γνώρισα μόνον έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά έκανα και έναν καλό φίλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και επισήμανε ότι ο Δημήτρης Στεφάνου ανήκε στους «κρατικούς λειτουργούς που τον χαρακτήριζε απόλυτα η αίσθηση του καθήκοντος».

Για τη συνέπεια και την επιμονή στους στόχους του Δημήτρη Στεφάνου, μίλησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη μεθοδικότητα και τη γνήσια προοδευτική αντίληψη που τον χαρακτήριζε.

«Ήταν ορθολογιστής και προοδευτικός με την πραγματική έννοια του όρου», τόνισε, όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Λιβάνιος μίλησε ακόμη για την ευρυμάθειά του, την αίσθηση του χιούμορ που τον διέκρινε, αλλά και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που είχε από όποια θέση και αν υπηρέτησε.

Η οικογένεια του Δημήτρη Στεφάνου, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την κίνησή του, δώρισε στο Μέγαρο Μαξίμου τμήμα της προσωπικής συλλογής των βιβλίων του εκλιπόντος, τα οποία τοποθετήθηκαν στην αίθουσα που έλαβε το όνομά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή