«Θα γιορτάσουμε ενωμένοι» – Επικεφαλής της «Επιτροπής 2021» η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Θα γιορτάσουμε ενωμένοι» – Επικεφαλής της «Επιτροπής 2021» η Γιάννα Αγγελοπούλου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έκπληξη που εμμέσως σηματοδοτεί και τον εθνικό στόχο του 2021 –έτος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ορόσημο, μεταξύ άλλων, για την επίτευξη του στόχου μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση– επιφύλασσε χθες ο πρωθυπουργός, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της «Επιτροπής 2021» που θα διοργανώσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821 αναλαμβάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο ορισμός της κ. Αγγελοπούλου που έγινε γνωστός μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, αποτέλεσε έκπληξη, αν και η ανακοίνωση παραπέμπει στον εθνικό στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο έργο της τότε προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει ειδική αναφορά στο 2004, μιλώντας για την «Ελλάδα που μπορεί να μας κάνει περήφανους, όπως έκανε στην καλύτερη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004». Στόχευση του κ. Μητσοτάκη, όπως είχε πει για πρώτη φορά στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Κ» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση να «επανασυστήσουν την Ελλάδα στον κόσμο» και επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι μέχρι τότε η Ελλάδα να έχει κάνει rebranding, όχι μόνο ως χώρα που έχει εξέλθει οριστικά από την κρίση, αλλά και ως αναπτυξιακό πρότυπο για την Ευρώπη. Στην Επιτροπή που θα συγκροτηθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, θα μετάσχουν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και καλλιτεχνική κοινότητα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κεντρικό ρόλο στο πρότζεκτ αναμένεται να έχει ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αλλά και οι γενικοί γραμματείς των συναρμόδιων υπουργείων, όπως ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης που είναι αρμόδιος για την εξωστρέφεια στο ΥΠΕΞ, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών.

«Το 2021 θα είναι μια χρονιά που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την κ. Αγγελοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε Περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού, σύμφωνα με το Μαξίμου. Στη συνάντηση αποφασίστηκε ακόμα ότι ο φορέας υλοποίησης της πρωτοβουλίας θα είναι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή