Τα βιογραφικά των επιτελών Eθνικής Ασφαλείας

Τα βιογραφικά των επιτελών Eθνικής Ασφαλείας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη συνάντησή του με τον Αλέξανδρο Διακόπουλο, μετά τον ορισμό του στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, πραγματοποίησε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής ασφάλειας της χώρας είναι βασική προτεραιότητα, κάτι που οδήγησε στην απόφαση για άμεση θεσμοθέτηση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα υποστηρίζει το έργο του πρωθυπουργού και θα είναι σύνδεσμος με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδινε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν το νέο επιτελείο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, σημειώνοντας πως πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους.

Ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, νέος διοικητής της ΕΥΠ, το 1999 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εχει διατελέσει επί σειράν ετών διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Α΄ υποδιοικητής, με επιχειρησιακές αρμοδιότητες, Βασίλειος Γκρίζης, είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Στελεχών Επιτελών-ΕΛ.ΑΣ. Το 2017 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας ολοκληρώσει διατριβή με θέμα «Γεωπολιτικές διαστάσεις της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων και διαχείριση κινδύνων».

Ο Β΄ υποδιοικητής, υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα, Μελιτσιώτης Διονύσης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μετεωρολογία στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Εχει διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διευθυντής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γ΄ υποδιοικητής, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της υπηρεσίας κ. Μητσιάλης Αναστάσιος, έχει πανεπιστημιακές σπουδές στη Νομική Αθηνών, ενώ το 1975 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία με τον βαθμό Ακολούθου Πρεσβείας (Δ/νση Μέσης Ανατολής). Εχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας, ενώ το 2002 αναλαμβάνει επικεφαλής Διεύθυνσης Σχέσεων με Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Ο κ. Διακόπουλος είναι έμπειρο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με θητεία, μεταξύ άλλων, στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ και στις διοικήσεις της Σχολής Εθνικής Αμυνας, της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή