Ν. Κεραμέως: Καμία αλλαγή στη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο

Ν. Κεραμέως: Καμία αλλαγή στη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι δεν θα αλλάξει η διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, από τη μορφή με την οποία εισήχθη στις επιτροπές της Βουλής, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου το πρωί της Πέμπτης.

«Εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση υλοποιώντας την αρχική μας δέσμευση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταργήσει το ειδικό καθεστώς που ισχύει για τους χώρους των πανεπιστημίων ώστε να ισχύουν οι νόμοι και οι κανόνες που ισχύει για όλους τους δημόσιους χώρους.

«Εξομοιώνεται ο χώρος των ΑΕΙ με τον κοινό δημόσιο χώρο. Με την πρότασή μας υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης των αρμόδιων αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη. Δεν προβλέπεται παρέμβαση των πρυτανικών αρχών. Ισχύει στα ΑΕΙ ότι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο και άρα οι αρχές μπορούν να παρέμβουν για κάθε αξιόποινη πράξη. Ποιες αρχές; Η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, το ΣΔΟΕ ή η πολεοδομία», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα το ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε χθες η Φώφη Γεννηματά, για τροποποίηση της διάταξης, μέσω επαναδιατύπωσης της παραγράφου σχετικά με την επέμβαση των αρχών. 

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ γιατί εισάγει εκ νέου ένα ειδικό καθεστώς στα πανεπιστήμια. Δεν εξομοιώνει τον πανεπιστημιακό χώρο με το κοινό δημόσιο χώρο. Οσο ανοίγουμε παραθυράκια στην διάταξη κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη. Αν θέλουμε τομές και ουσιαστική αναβάθμιση χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους παραθυράκια και αναστολές», σημείωσε.

Κατόπιν τούτου, όπως είχε προαναγγείλει η Χαρ. Τρικούπη, δεν αναμένεται να υπερψηφίσει τη διάταξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή