Πικραμμένος προς Τσίπρα: «Εσείς με κάνατε πολιτικό»

Πικραμμένος προς Τσίπρα: «Εσείς με κάνατε πολιτικό»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, διότι εσείς με φέρατε, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο», είπε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφερθεί στην τοποθέτηση του πρώην ανωτάτου δικαστή στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προ σχεδόν 30 ετών, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία του υπέρ της κ. Βασιλικής Θάνου και τη μεταχείριση που επιφύλαξε ο ίδιος στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. «Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προσέθεσε:

«Εγώ, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991, μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αυτοί με επέλεξαν. Το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ. Εγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, δηλαδή περίπου ύστερα από 19 χρόνια. Και αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε;».

Εν συνεχεία, ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε στην κ. Θάνου, η οποία, παρά τη νομοθεσία που αποκλείει τα πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί με πολιτικά κόμματα από θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές, αρνείται να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε. Και διευκρίνισε: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ομως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι’ αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή