Εύσημα στον Μητσοτάκη από τη Welt

Εύσημα στον Μητσοτάκη από τη Welt

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωθυπουργό-θαύμα χαρακτηρίζει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε χθεσινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Welt. «Παρότι προέρχεται από παλαιά πολιτική οικογένεια, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πραγματικά σύγχρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας», επισημαίνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μπόρις Καλνόκι, που κάνει λόγο για το ξεκίνημα νέας εποχής, κυρίως λόγω των αλλαγών που έγιναν στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και για την προσπάθεια του Ελληνα πρωθυπουργού να «ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη».

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζεται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σαν σούπερ σταρ. Μια νέα εποχή ξεκινάει. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογική νίκη της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε εντελώς η μορφή και το στυλ της κυβέρνησης, με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς της», αναφέρει το δημοσίευμα. Σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της μεσαίας τάξης, σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «εισάγει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» και προσθέτει: «Θέλει ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες σε όλους τους τομείς: από τη συλλογή απορριμμάτων στην Κέρκυρα έως την επαρκή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή