Αλέξης Τσίπρας: «Ιδεολογική εμμονή με το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο»

Αλέξης Τσίπρας: «Ιδεολογική εμμονή με το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία ακόμη κλιμάκωση από πλευράς Αλέξη Τσίπρα είχαμε χθες στη Βουλή, που επιβεβαίωσε όσους έλεγαν πως η πόλωση από την πλευρά του είχε μόνο προσωρινά μπει κάτω από το χαλί. Ο κ. Τσίπρας εστιάζοντας στο θέμα του ασύλου, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «ιδεολογική εμμονή», εκτιμώντας πως η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή «εσπευσμένα» την εν λόγω διάταξη για να διεξάγει μία «ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση με την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη». Ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν στοχεύει πραγματικά στο άσυλο, καθώς με την υφιστάμενη κατάσταση δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της παραβατικότητας και της βίας. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η Ν.Δ. έχει μία ιδεολογική εμμονή που αφορά «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ό,τι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και κάνοντας σφοδρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Η εμμονή σας εκκινεί αφενός από την εγγενή αποστροφή σας απέναντι στο δημόσιο και στη μεροληψία σας υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και αφετέρου από την αποστροφή σας σε ό,τι διαχρονικά συμβολίζει σε επίπεδο πολιτικό και ιδεολογικό το δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας». O κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως δυσφημεί το ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς όπως είπε «εμμείνατε ότι σε ορισμένες σχολές υπάρχουν κρούσματα παραβατικότητας», αλλά «παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα των σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως προκαλεί μία συζήτηση που δεν είναι επίκαιρη, καθώς «δεν αφορά το 2019, αφορά το 1990» και «μάλιστα, τα σερβίρετε όλα με τη μορφή του αυτονόητου και του σύγχρονου». Πρόσθεσε δε, πως ο ισχύων νόμος «προβλέπει ρητά ότι η Αστυνομία επεμβαίνει όταν διαπράττεται κακούργημα ή πράξεις κατά της ζωής μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους». Δεν μπορεί πάντως να διαφύγει την προσοχή πως ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε κίνδυνο «να μετατραπούν μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές σε εστίες έντασης» λόγω της απόφασης. Κλείνοντας για τον τομέα της εκπαίδευσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κατάργηση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής της Πάτρας. Διερωτώμενος και πάλι αν η απόφαση είναι πολιτική, σημείωσε ότι «θα οδηγήσει και άλλους νέους μας στο εξωτερικό». Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση. Για τις αλλαγές στους ΟΤΑ κατηγόρησε το Μαξίμου πως φέρνει φωτογραφική διάταξη για τη θέση αντιδημάρχου, σύμφωνα με την οποία μπορεί ο αντιδήμαρχος να προέρχεται από άλλη παράταξη, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης όχι. Αναφερόμενος στη διάταξη η οποία αλλάζει τη διοίκηση της Αρχής, σημείωσε ότι «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο ασφυκτικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας πως «σε ζητήματα ευαίσθητα για τη δημοκρατία, για τους θεσμούς να επιδείξετε σοβαρότητα. Ξεκινάτε πολύ άσχημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή