Πρ. Παυλόπουλος: «Η διασφάλιση της δημόσιας τάξης είναι σημαντικό αγαθό»

Πρ. Παυλόπουλος: «Η διασφάλιση της δημόσιας τάξης είναι σημαντικό αγαθό»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία της διασφάλισης της δημόσιας τάξης, ιδιαιτέρως στην Αθήνα και στο Λεκανοπέδιο, και του ταυτόχρονου σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Υποδεχόμενος τον αρχηγό στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι τον γνωρίζει από την εποχή που βρισκόταν ο ίδιος στην ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την τόσο υψηλή αποστολή του.

«Το υπουργείο έχει πραγματικά αυτή την ιδιαιτερότητα. Είναι ένα υπουργείο στο οποίο αποκτάς πολλές εμπειρίες που σε ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή σου και σου αφήνουν πολλά διδάγματα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης στον τόπο μας –και ιδίως εδώ στο Λεκανοπέδιο και στην πρωτεύουσα– που είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι καίριο μέρος του δημοσίου συμφέροντος. Είναι κάτι όμως που πρέπει να συνδυάζεται στο ακέραιο με τη δημοκρατική αρχή, που σημαίνει και τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αλλά και οι πολίτες, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε –συμπεριλαμβανομένου του ομιλούντος– ότι η άσκηση των δικαιωμάτων εμπεριέχει και ένα μέρος χρέους. Κάθε δικαίωμα έχει και την κοινωνική πλευρά του, διότι είναι μεικτό. Δηλαδή εμπεριέχει και το χρέος να το ασκούμε με τρόπο που δεν αντιβαίνει στο κοινό καλό, στο δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο «για την εξαιρετική τιμή αποδοχής να παρουσιαστώ ενώπιόν σας» και τον διαβεβαίωσε ότι «θα καταβάλω τα μέγιστα ώστε να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις μου, πάντα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή