Ολιγωρία με Σαμοθράκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολιγωρία με Σαμοθράκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για να λυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Σαμοθράκη με τον αποκλεισμό του νησιού. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την ολιγωρία, την προχειρότητα και την ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που οδήγησαν στον δεκαήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου εξαπολύονται πυρά για την επιλογή του πλοίου το οποίο, λόγω των χαρακτηριστικών του λιμανιού, δεν μπόρεσε τελικά να λύσει το πρόβλημα. 

Οσον αφορά τη σύσκεψη αυτήν καθεαυτήν που έγινε χθες στο Μαξίμου, η αξιωματική αντιπολίτευση εκτός του ότι στηλιτεύει «την καθυστέρηση με την οποία συνεκλήθη», σημειώνει πως δεν δίνει λύσεις επί της ουσίας αλλά περιορίζεται σε «γενικόλογες ανακοινώσεις». Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται πως «απουσιάζει παντελώς η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης, ώστε να ανατραπεί η κακή εικόνα του νησιού» ενώ δεν υπάρχει «καμία πρόβλεψη για τους πληττόμενους επαγγελματίες και κατοίκους, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά». Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται με ιδιαίτερη οξύτητα στην κυβέρνηση για την αναφορά της σε «διαχρονικά προβλήματα στις λιμενικές υποδομές του νησιού» λέγοντας πως το πρόβλημα στον λιμένα εμφανίστηκε τον Μάιο του 2019, ενώ κατά την προηγούμενη 4ετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καλύψει «όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης για τα λιμάνια της Σαμοθράκης, την Καμαριώτισσα και τις Θέρμες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει κάνοντας λόγο για «φιάσκο της κυβέρνησης». Η εκτενής απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική σύσκεψη, καθώς η ανακοίνωση είναι 1.200 λέξεων, αποτυπώνει μια ευρύτερη στρατηγική που υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για τη λεγόμενη «δομική αντιπολίτευση», δηλαδή την προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου με επιχειρήματα, όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Το σκληρό λεξιλόγιο δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολέσει τη σκληρή κριτική, ιδιαίτερα όταν θεωρεί πως «έχει το δίκιο με το μέρος του», όπως το έθετε κομματική πηγή.

Ταυτόχρονα όσο πλησιάζουμε προς Σεπτέμβριο τόσο θα ανοίγει η εσωκομματική συζήτηση για το μέλλον και τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες αναφέρθηκε στα ζητήματα ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Εντύπωση προκάλεσε πως το έμπειρο κομματικό στέλεχος μίλησε για καλοθελητές «είτε εντός είτε εκτός κόμματος». Συγκεκριμέν,α είπε πως σε αυτή τη νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπιστούν «διαχρονικές παθογένειες» θα υπάρχουν «διάφοροι καλοθελητές, καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι», προσθέτοντας πως «η απάντηση σε αυτούς, είτε είναι εκτός είτε εντός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι εμπεδωμένες συλλογικές διαδικασίες αυτού του χώρου».

Η φράση του κ. Σκουρλέτη ίσως να ήταν και προσωπική άμυνα απέναντι σε εσωκομματική κριτική που δέχεται αφενός για επιλογές υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφετέρου για «κλειστό κόμμα». Σε κάθε περίπτωση η προσυνεδριακή συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και να έχει πολλές και ενδιαφέρουσες φάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή