Πυρά από ΚΙΝΑΛ κατά του Μαξίμου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά από ΚΙΝΑΛ κατά του Μαξίμου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αταλάντευτο τον προσανατολισμό της διπλής επίθεσης σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ σχολίασε με ανακοίνωσή του τον ένα χρόνο από την έξοδο από το μνημόνιο και τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εμφανίζονται να στήνουν ένα ακόμη ανούσιο καβγά γύρω από μια επετειακή ανακοίνωση της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν αποσκοπεί παρά στον εξωραϊσμό των πεπραγμένων της», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πανηγυρίζουν ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ως φαίνεται όμως, ο μεν κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τίποτα από την αποδοκιμασία του στις εκλογές, ο δε κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βαδίσει στον ίδιο δρόμο και να τάζει και πάλι προς τους εταίρους δήθεν μεταρρυθμίσεις, για το περιεχόμενο των οποίων δεν γνωρίζει οτιδήποτε ο ελληνικός λαός», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Η ανακοίνωση είναι ενδεικτική του πώς θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής το αμέσως επόμενο διάστημα. Αφενός η αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία θα είναι σκληρή και δομική, αφετέρου όμως θα υπενθυμίζονται διαρκώς οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΚΙΝΑΛ η ρητορική όλο το επόμενο διάστημα θα ταυτίζει Τσίπρα και Μητσοτάκη, ιδιαίτερα στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Στο ΚΙΝΑΛ πάντως θεωρούν πως στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση. Το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν δείχνει διάθεση να μπει σε τέτοια συζήτηση ερμηνεύεται με το ότι ο κ. Mητσοτάκης «είναι υπέρ της συναίνεσης μόνο στα λόγια».

Η τακτική αυτή, του «διμέτωπου αγώνα», αποτελεί μονόδρομο για την εξασφάλιση «ζωτικού χώρου» στο πολιτικό σκηνικό, διαφορετικά το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει από την πόλωση μεταξύ των δύο μεγάλων. Στην ανάλυση πάντως που κάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που διαβλέπουν είναι μια δυστοκία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει στην περίφημη μετεξέλιξή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να δημιουργήσει «παράθυρο ευκαιριών», όπως το θέτει πηγή, για το ΚΙΝΑΛ.

Επετειακή εκδήλωση

Την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη γίνονται τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες συσκέψεις με φόντο την 3η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για κεντρική εκδήλωση στη Λάρισα είναι ειλημμένη, όπως είναι γνωστό. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κάποιο πάνελ, όπου οι ομιλητές θα αναφερθούν στην ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στην προοπτική για το αύριο. Ο τόπος διεξαγωγής της επετειακής εκδήλωσης, «στην καρδιά του Κάμπου», θέλει να αναδείξει την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον πρωτογενή τομέα και στην κοινωνική αναδιάρθρωση που πρόσφερε τότε στην Ελλάδα.

Στον σχεδιασμό του κόμματος έχει ήδη μπει και η ΔΕΘ, με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά να έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Κ» για την τοποθέτηση –δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως– του κ. Σπηλιόπουλου στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, κάνουν λόγο για «ολοκλήρωση της συναλλαγής». Ενδεικτικό το tweet του Βασίλη Κεγκέρογλου: «Αξιος ο μισθός σου, Κώστα Σπηλιόπουλε. Εβγαλες τον δεξιό περιφερειάρχη και ο Μητσοτάκης κράτησε τον λόγο του και σου έδωσε τον ΟΣΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή