Ε. Παναγιωτάκης: Τα προβλήματα της ΔΕΗ είναι «πρόσκαιρα και συγκυριακά»

Ε. Παναγιωτάκης: Τα προβλήματα της ΔΕΗ είναι «πρόσκαιρα και συγκυριακά»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελευταία του ομιλία ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση, στάθηκε στις προοπτικές που επιφυλάσσει το μέλλον για την εταιρεία, χωρίς, ωστόσο, να παραλείψει να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή, τα οποία χαρακτήρισε «πρόσκαιρα και συγκυριακά». 

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι «οι προοπτικές και η δυναμική της εταιρείας είναι λαμπρές» και υπογράμμισε ότι η «ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι».

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΕΗ, προϋπόθεση για ένα λαμπρό μέλλον είναι η αποδέσμευση της εταιρείας «απο τα δεσμά του κράτους» και η λειτουργία της «στο πλαίσιο και τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης».

«Με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχουμε σχεδιάσει ή προτείνει, η ΔΕΗ το 2022 μπορεί να έχει 5πλάσιο EBITDA σε σχέση με σήμερα. Να έχει πενταπλασιάσει τουλάχιστον το δυναμικό της σε ΑΠΕ και να έχει γίνει leader στην αγορά της Ν/Α Ευρώπης», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή