Πέτσας για τη μείωση των πλεονασμάτων: Σκόπιμη η διαστρέβλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέτσας για τη μείωση των πλεονασμάτων: Σκόπιμη η διαστρέβλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σκόπιμη διαστρέβλωση εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για χρονική μετάθεση του στόχου μείωσης των πλεονασμάτων, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας σημειώνει:

Επειδή υπάρχει είτε αδυναμία κατανόησης, είτε σκόπιμη διαστρέβλωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, για  λόγους σεβασμού στους Έλληνες πολίτες, παραθέτουμε την απάντηση στο σημερινό briefing για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων:

«Η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας, εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, στη ΔΕΘ – σας παραπέμπω στην περυσινή- σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, και τον Ιανουάριο και τον Μάιο, ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι αυτό που προτάσσουμε για να κερδίσουμε αξιοπιστία. Και κερδίζοντας αξιοπιστία από τους εταίρους μας, θα θέσουμε τον στόχο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Αυτή η συζήτηση, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ξέρετε, και με την επιστολή που έχει στείλει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σημαία του για τρία ολόκληρα χρόνια τη μείωση των πλεονασμάτων. Αφού απέρριψε χωρίς καμία διαπραγμάτευση την μείωση που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό, έφθασε σήμερα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδεχθεί στο πανελλήνιο πως «θα θέσουμε το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά», μήπως και κατεβάσει τον πήχη ενόψει του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, μετά την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς πριν λίγες μέρες στο Παρίσι.

Όσο και να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, η κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με τα ψέματά της. Στον προϋπολογισμό δεν χωρούν ούτε ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε ναι μεν αλλά. Εκεί θα αναγκαστεί ο κ. Μητσοτάκης να αποκαλύψει το πραγματικό του σχέδιο περικοπών και επιβαρύνσεων, προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή