Συνεργασία, αλλά όχι σύμπραξη

Συνεργασία, αλλά όχι σύμπραξη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνεργασία με ανοχή» αποφάσισαν χθες ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιάννη Σγουρό προκειμένου να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα της Περιφέρειας Αττικής και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η απλή αναλογική στη λειτουργία της περιφέρειας.

Ο νέος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης διαθέτει 38 περιφερειακούς συμβούλους σε σύνολο 101 και θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες προκειμένου να δώσει λύσεις σε μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού, τα σκουπίδια, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα οδοποιίας και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η παράταξη του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές βρέθηκε στην 3η θέση και εξέλεξε 17 συμβούλους. Η παράταξη της απερχόμενης περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, η οποία μετά τις εκλογές του Μαΐου πέρασε στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, έχει εκλέξει 20 περιφερειακούς συμβούλους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χθες, τέθηκε το θέμα της «σύμπραξης» των δύο παρατάξεων σύμφωνα με όσα ορίζει πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προωθήθηκε για να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών. Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Σγουρός απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς κάτι τέτοιο θα δυσαρεστούσε ιδιαίτερα όσους έδειξαν εμπιστοσύνη με την ψήφο τους είτε στη μία είτε στην άλλη παράταξη. «Οδηγός των αποφάσεών μας είναι η αγάπη μας για τον θεσμό και την Αττική και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης προς τους χιλιάδες συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους ως μια παράταξη ανεξάρτητη στην πράξη, που ενεργεί για το συμφέρον των πολιτών της Αττικής και μόνον αυτό», τόνισε ο κ. Σγουρός χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων για το καλό των πολιτών της Αττικής, χωρίς ανταλλάγματα ή δεσμεύσεις.

Ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε τη συζήτηση «ιδιαίτερα γόνιμη». «Τα προβλήματα των πολιτών είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογικές διαφορές. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, στη βάση των προγραμματικών μας συγκλίσεων, με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των στελεχών των δύο παρατάξεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του νέου περιφερειακού συμβουλίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ άμεσα θα πρέπει να καθοριστούν και οι αντιπεριφερειάρχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή