ΝΔ: Αξεπέραστος στις θεωρίες συνωμοσίας ο Αλ. Τσίπρας

ΝΔ: Αξεπέραστος στις θεωρίες συνωμοσίας ο Αλ. Τσίπρας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξεπέραστο στο ψέμα και τις θεωρίες συνωμοσίας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει η υπό διαμόρφωση διαδικασία εσωκομματικής εκλογής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Tόσο μεγάλο είναι το διεθνές κύρος του κ. Τσίπρα, ώστε περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες λαϊκισμού, ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Όσο για το κύρος στο εσωτερικό, καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου. Εκεί που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας».

Την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων έχουν πυροδοτήσει, από χθες, οι αναφορές του κ. Τσίπρα για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. («Σε ό,τι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους»).

Απαντώντας στην απόρριψη εκ μέρους του κ. Τσίπρα της εκλογής από τη βάση, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ σημείωνε: «Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”. Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας «ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”…». Από την Πειραιώς παρέπεμπαν μάλιστα συγκριτικά «στην απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας»

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή