ΚΙΝΑΛ: Ορόσημο η προγραμματική συνδιάσκεψη

ΚΙΝΑΛ: Ορόσημο η προγραμματική συνδιάσκεψη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο στρατόπεδο του ΚΙΝΑΛ, ώστε να «χαρτογραφηθεί» το έδαφος των –εσωκομματικών και μη– διεργασιών του επόμενου τριμήνου, περιόδου που θεωρείται καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της παράταξης.

Ο συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, άλλωστε, δεν τίθεται τυχαία, μιας και η προγραμματική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για τα μέσα Νοεμβρίου θεωρείται από τη Χαρ. Τρικούπη «ορόσημο» για το μέλλον του κινήματος. Κι αυτό γιατί στόχος είναι να σηματοδοτήσει νέα αφετηρία, έπειτα από ένα έντονο και αρκετά συγκρουσιακό καλοκαίρι, αλλά και ενόψει ενός καινούργιου πολιτικού κύκλου που άνοιξε από την πρώτη συμμετοχή του ενιαίου φορά σε εθνικές εκλογές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να βασιστεί σε τρεις άξονες: στην εξωστρέφεια, στην «αποκόλληση» από το παρελθόν (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ), αλλά και στην ουσιαστική διαφοροποίηση από το δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Το παραπάνω «τρίπτυχο» υπαγορεύει ήδη και τον σχεδιασμό ενόψει των βασικών σταθμών που μεσολαβούν μέχρι τη συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου, δηλαδή της επετειακής εκδήλωσης της 3ης Σεπτεμβρίου, της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αλλωστε, όσον αφορά την προσεχή επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, οι εκδηλώσεις της οποίας θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, είναι γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί να έχουν θεματικό χαρακτήρα, με «πυρήνα» τον αγροτικό πληθυσμό και τον πρωτογενή τομέα, και όχι να εκπέμψουν μηνύματα «επιστροφής στο πράσινο παρελθόν».

Παράλληλα, κορυφώνονται και οι προετοιμασίες ενόψει ΔΕΘ, όπου, εκτός της καθιερωμένης ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, αναμένεται να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας να ξεφύγει από τα παραδοσιακά πολιτικά πλαίσια, αλλά και να απευθυνθεί σε νεότερα και πιο «εξειδικευμένα» ακροατήρια.

Πυρά για τα πλεονάσματα

Οσον αφορά την… τρέχουσα επικαιρότητα, το ΚΙΝΑΛ σχολίασε αιχμηρά χθες τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αναφερόμενο στις εκατέρωθεν βολές μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου, σχετικά με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, η Χαρ. Τρικούπη επιχείρησε για ακόμη μία φορά να «ταυτίσει» τις δύο πλευρές.

«Ο κ. Τσίπρας μας “φόρτωσε” με τις δεσμεύσεις του για τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και ο κ. Μητσοτάκης βαδίζει στον ίδιο δρόμο, τις υιοθετεί πλήρως», υπογράμμισε το ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων περί μείωσής τους και καταλογίζοντας σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρούν να κρύψουν την αρνητική πραγματικότητα με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή